ИЗИДА
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Отац Александар Шмеман

Ići dole

Отац Александар Шмеман Empty Отац Александар Шмеман

Počalji od Изида Ned Maj 29, 2016 10:10 pm

Богу се треба клањати у Духу и Истини. А то значи - не у страху и слепилу, не од бојазни и патње, већ у знању и слободи, у слободном избору и синовској љубави. Христос овим Својим речима поставља Истину у само срце и средиште вере. Не закон, не потчињавање и не пуке прописе, већ Истину. "Познајте Истину - говори Христос - и Истина ће вас ослободити". Христос у средиште вере, у само њено срце поставља искање: ''Иштите и наћи ћете". Не испуњавање прописа, већ љубав: "Милости хоћу, а не жртве" и - "заповест нову дајем вам, да љубите једни друге".

Протојереј Александар Шмеман-РАЗГОВОР ХРИСТА
СА САМАРЈАНКОМ
Изида
Изида
Admin

Broj poruka : 120
Datum upisa : 21.05.2016
Godina : 44

Nazad na vrh Ići dole

Отац Александар Шмеман Empty Re: Отац Александар Шмеман

Počalji od Изида Ned Maj 29, 2016 10:14 pm

Разговор Христа са Самарјанком, који је започео у то давно и врело подне крај једног бунара у ондашњој Самарији траје до данас, јер човек никада не престаје да пита, да иште, да жедни, да увек изнова сазнаје да се та духовна глад, то искање и та жеђ не могу утолити ничим другим осим Богом Који јесте Дух и Слобода, Љубав и Слобода. Живот вечни и Пунота свега.

Протојереј Александар Шмеман-РАЗГОВОР ХРИСТА
СА САМАРЈАНКОМ
Изида
Изида
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Изида Čet Jun 09, 2016 7:44 pm

Бог се спустио на земљу да би смо је ми вазнели на небеса! То је прави смисао празника Вазнесења Господњег! У томе је његова светлост и његова неизрецнва радост. Ако је Христос на небу, ако верујемо у Њега и волимо Га онда смо и ми са Њим на небу. За Његовом трпезом, у Његовом царству. Ако се у Христу вазноси човек, онда то значи да је у Христу и мени отворен пут Вазнесења, онда то значи да сам и ја призван да се вазнесем, онда то значи да се и мени у Вазнесењу открива циљ, смисао и крајња радост мога живота.

Протојереј Александар Шмеман-ВАЗНЕСЕЊЕ ГОСПОДЊЕ
Изида
Изида
Admin

Nazad na vrh Ići dole

Počalji od Sponsored content

Sponsored content

Nazad na vrh Ići dole